Pieni muistilista meditaatioon, paranemiseen ja elämänpolulle:

1. Tee alkuun selkeä linjaus, että kaikki menee hyvin. Päätä (vaikket siihen uskoisikaan), että se mikä tapahtuu on oikein, olet poikkeuksetta turvassa, vaikka mielesi tai jokin ulkopuolinen muuta väittäisikin.

2. Valitse tietoisesti päämääräksesi terveys ja hyvinvointi. Päätä kulkea sinne sopusointuisesti saaden kaiken tarvitsemasi matkan varrella. Päätä myös suhtautua kaikkeen viisaudella. Lupaa pitää kiinni tästä päätöksestä, mutta tiedosta, että saatat lipsua. Usko olevasi terve ja hyvinvoiva jo nyt, koska nyt-hetki on todellisuutta (ei mennyt tai tuleva).

3. Päätä olla rankaisematta itseäsi, jos lipsut selkeistä linjoistasi. Palaa päättäväisesti takaisin raiteille, kun huomaat eksyväsi. Pysy uskollisena itsellesi ja todellisille toiveillesi jokainen hetki.

4. Tiedosta, että tämä on Sinun matkasi, ei muiden, vaikka olemmekin samalla planeetalla. Ymmärrä, että et voi pelastua muiden tai ulkopuolisten tahojen avulla. Sinun täytyy itse parantaa itsesi. Ole lempeä, sillä tämä on haastava läksy, koska tyypillisesti syytämme muuta maailmaa ongelmistamme ja kuitenkin etsimme apua ulkoa eikä sisältämme. Ratkaisevin apu on sisimmässäsi, vaikka alkuun siltä ei tuntuisikaan. Olet kuitenkin lähtenyt tälle tielle, niin uskot jo tarpeeksi Itseesi.

5. Jos tunnet avuntarvetta, hae apua. Kirjoista, netistä, ystäviltä, alan asiantuntijoilta, lääkäristä, psykologilta jne. Älä etsi apua umpimähkään, vaan käytä vaistoasi tai maalaisjärkeä. Älä epäröi, toimi luottavaisesti. Fiilistele silti ensin tahoa, jolta aiot hakea apua, ennen kuin toimit. Hae apua sieltä, missä sitä tarjotaan rakkaudellisesti ja suoraan tavoitteeseesi eli hyvinvointiin. Sivuuta tahot, jotka pelottelevat tai asettavat hyvinvoinnille ehtoja.

6. Harjoita erottelukykyä ja vaistoa. Hakiessasi apua kohtaat todennäköisesti täysin vastakkaisia näkemyksiä. Punnitse itse mikä on totta. Käsitä myös, että jokainen ihminen on sinulle peili. Niin on hoitohenkilösikin. Hän peilaa sinulle sellaisia asioita mitä sinulla on tajunnassasi, myös ne tiedostamattomat varjosi ja lahjasi. Kuuntele ääntä, joka sanoo kerralla rakastavasti miten asia on. Totuus tuntuu aina huojentavan hyvältä. Sinä tiedät kyllä.

7. Meditoi ja rentoudu aidosti. Hiljennä mielesi oikeasti, se on tehokkaampaa kuin ajatusten harhailu. Ainoa tehtäväsi on vain hiljentyä ja rentoutua, se riittää ratkaisemaan kaiken. Anna aikaa itsellesi tähän tärkeään tehtävään. Älä yritä hiljentyä pakolla. Anna ajatusvirran virrata ja ohita mahdollisimman moni ajatus. Jatka meditointia ja rentoutumista sinnikkäästi ja niin pitkään kuin tuntuu hyvältä. Pian löydät jotakin. Kiinnitä huomiota rentoutusmenetelmiisi, rentoudutko todella vai yritätkö rentoutua jännittämällä, jonkin tiukan opin mukaan tai siinä pelossa ettet saa itseäsi rennoksi.

8. Älä tuomitse äläkä pelkää sitä mitä mieleesi nousee, vaikka se olisi kuinka hirvittävää tahansa. Vain tarkkaile ja päästä irti. Tiedä, että olet itse luonut nuo mörkösi menneisyydessä (vaikket ollenkaan käsittäisi mikä ajatus tai tunne on kyseessä). Hiljaisuudessa on kaikki vastaukset. Hiljaisuus ja tyyneys on sinut elvyttävä jokainen kerta kun kohtaat omia varjojasi. Valitse rakkaus ja viisaus, vaikka varjosi tarjoaisivat sinulle houkutuksia ja ansoja. Anna niiden mennä. Tarttuminen varjoihin voimistaa niitä ja annat niille silloin vallan, jolloin sinun on entistä hankalampi päästä niistä yli.

9. Pysyttele hiljaisen tarkkailijan roolissa. Vältä heittäytymästä pelkojen vietäväksi, mutta anna tunteiden vapaasti tulla. Älä pidättele, se järkyttää mielenterveyttä. Vuodata ne ulos ja suuntaa rohkeasti eteenpäin. Vältä tekemästä elämäntavan muutoksesta työmaata. Älä luo matkaasi stressiä. Älä jää märehtimään. Muista, että se mikä mielessäsi muhii se hetki hetkeltä kasvaa, jos siihen keskityt. Luo siis rauhaa ja tähtää päämäärääsi tapahtuipa mitä vaan.

10. Arvosta kehoasi ja arkiasioitasi. Syö, liiku, retkeile metsässä, keskity siihen mitä sinulla on jo elämässäsi. Syvenny toki ja ole yksin usein, mutta älä vetäydy täysin syrjään. Pidä maallinen 'omaisuutesi'. Sinun ei tarvitse tehdä radikaaleja liikkeitä elämässäsi esimerkiksi luopumalla kaikesta ollaksesi 'parempi ihminen'. Arvosta sitä mitä on, mutta jaa ja anna pois mikä tuntuu oikealta.

11. Sinun ei tarvitse meditoidessasi tuntea mitään ihmeellistä tai päätyä erikoisiin elämyksiin. Ole vain. Pidä mielesi avoimena. Älä pelästy, jos tunnetkin jotakin mikä muuttaa maailmankuvaasi. Chakra- ja energiatietoisuus ovat esimerkkejä näistä asioista. Chakratyöskentely on viisasta aloittaa alhaalta, eli juurichakrasta ja hoitaa kaikkia chakroja yhtaikaa. Pitkään keskittyminen yhteen chakraan ei ole yleensä hyväksi. Niin ylhäällä kuin alhaalla. Kruunuchakra vaikuttaa juurichakraan ja kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kokonaiskuva on tärkeä ymmärtää. Maadoituksessa ei ole tärkeintä visualisoida juuria maahan, vaan pysyminen tässä hetkessä ja kehossa. Maadoitus on vain keskittymistä tähän fyysiseen taajuuteen ja avainasemassa on rentous. Mitä enemmän läsnä olet sitä 'korkeammalle' voit kohota. Arvosta henkisyyttäsi, mutta arvosta ja kuuntele yhtälailla kehoasi, koska se on parempi totuuden mittari kuin pinnallinen mieli.

12. Tunnusta voimasi. Tunsitpa meditoidessasi jotakin erikoista tai et. Tunnusta Itsesi. Olet yhtä arvokas ihminen kuin muutkin, olipa meditaatiokokemuksesi tai elämäsi millainen tahansa. Jos tunnet meditoidessasi ensi kertaa keinutuksen tai muuta epätavallista tunnetta, olet löytämässä Itsesi. Tuntemus ei ole ulkopuolisen voiman aiheuttama. Kun viimein pääset vaiheeseen, jossa tunnet kiemurtelevaa polttelevaa jännän hurjaa tunnetta häntäluun tienoilla koet todennäköisesti kundalinin nousua. Tiedä, että tämä tulee olemaan mahtavampi kokemus kuin mikään muu, voit seuraavaksi kokea jotain järisyttävää ja pelätäkin paljon, mutta pysy tyynenä, hengitä. Tiedä, että lähestyt nyt todella päämäärääsi, olet paranemassa, et sekoamassa. Antaudu. Anna kundalinin tulla, mutta tiedosta samalla, että voit täysin hallita sitä, siis Itseäsi. Kundalini ei nouse, ellet ole valmis.

13. Jos päädyt umpikujaan, etkä näe mitään toivoa, antaudu kokonaan. Se ratkaisee tilanteen ja näet pian toisenlaisen näkymän tilanteeseen. Nuku vaikka yön yli, jos voit. Pidä asiat yksinkertaisina ja ytimekkäinä, sillä elämän totuudet, jotka löydät ovat yksinkertaisia. Mietiskele ajatusta, että monimutkaisuus on yksinkertaisesta totuudesta erkaantuneen mielen hapuilua takaisin totuuteen lähteelle. Tärkein avain tiellesi on se, että hyvyys on kaikessa, niissä haasteissakin mitä kohtaat. Koska olet osa tätä universumia Sinä selviät tämän matkan varmasti. Kaikella on puolensa ja totuus käsittää kaiken. Älä ota mitään vakavasti, jottet sairastuttaisi itseäsi. Ohjaa silti vastuullisesti laivaasi.

14. Sääntöjä ei ole. Muistilaput ovat silti käteviä, joko konkreettiset tai sisäiset muistilaput, sillä meille itsestäänselvyydet ovat vaikeimpia oppia ja muistaa. Kulje edelleen itse viitoittamaasi tietä äläkä pidä ketään tai mitään erehtymättömänä tietopankkina tai jumalana, jottet pettyisi myöhemmin. Sinusta ei tarvitse välttämättä tulla iloista ja värikästä persoonaa, joka halaa kaikkia, vaan voit olla vain tyynen neutraali ja sopuisa. Tärkeintä on, että Sinusta tulee Sinä, joka olet.

15. Huomaat pian, kun näin parannat itseäsi, alat todella elää. Parannat ja elävöität samalla muuta maailmaa. Et enää yritä pakottaa maailmaa muuttumaan, vaan olet vahva esimerkki, joka houkuttaa muita toimimaan samoin. Säteilevä terveys, hyvinvointi, sisäinen rauha ja aitous ei jää huomaamatta. Se toimii kaikkeen. Onnea matkaan!