Huomio

Kiitos kun vierailit mikanhuoneessa, elämääni heijastavassa nettipäiväkirjassani.

Tällä sivulla hieman huomioitavaa sivustostani.

Riippuu muun muassa selaimesta, selaimen asetuksista, näytön koosta ja laitteesta jolla sivustoa selataan miten mikanhuone -sivusto näkyy. Sivusto on suunniteltu pöytätietokoneella selattavaksi ja Firefox selaimelle perusasetuksin. Sivustoa ei
voi suositella hitaimmille Internet-yhteyksille tai kaikkiin älylaitteisiin. Sivusto
voi näkyä väärin joissain laitteissa, jolloin asetusten säätö voi auttaa. Jos jokin
kuva tai ominaisuus ei näy, kokeile päivittää sivu tai yritä myöhemmin uudelleen. Sivustollani ei välttämättä ole käytössä ajantasaista koodausta, salausta tai muuta vastaavaa (usein kaupallistakin) teknologiaa joten sivustostani voikin tulla selaajalle "sivusto ei ole turvallinen" -ilmoitus tms. Vakuutan ettei sivustollani tietääkseni ole tietoturvariskejä eikä ainakaan tahallisia sellaisia, vaikka vanhentunutta koodia voikin seassa olla. Minua tämän sivuston tekijänä ei periaatteesta kuitenkaan kiinnosta tehdä tästä kaupallista tai viimeisen päälle koodattua sivustoa vaan teen sen sijaan parhaani ja mieleiseni sivuston järkevissä rajoissa. Teknisistä ongelmista voi halutessaan ilmoittaa minulle mailitse, jolloin korjaan ongelman jos osaan tai voin. Mailiosoitteeni on mikanhuone [ät ] gmail piste com.

Kaikki tämän sivustoni materiaali on minun (Mika Vähä-Lassila) tekemää,
mukaan lukien kaikki piirrokset, maalaukset, valokuvat, musiikki jne.
Poikkeuksena ovat jotkut sivupohjat jotka olen tehnyt valmiisiin albumi-
pohjiin. Toisena poikkeuksena virtuaaliasemien jotkut ratamaisemat ovat
peräisin peleihin saatavilla olevista radoista, eikä kaikki ratamaisemissa ole
siten välttämättä käsialaani, mutta ne ovat siltä osin vain koristeellisia
kuvakaappauksia pelistä. Tutkielmassani Suomen rautatieasemista on joitain
yksittäisiä katkelmia lähteistä, jotka on tutkimuksen lopussa mainittu.

Sivuston materiaalia saa käyttää omatunnon mukaan enkä edellytä edes nimeni
mainitsemista. Olisi silti toivottavaa jos pyydät ensin lupaani mikäli aiot
esimerkiksi julkaista materiaaliani jossain. En kuitenkaan välitä jos lupaa ei pyydetä tai menetellään muuten ns. epäasianmukaisesti. Kaikilla teoksillani on siten minun puolestani aina lähinnä niin sanottu CC0 -lisenssi. Teoksistani ei tule siksi koskaan kaupallisia, mutta ne ovat teoriassa ostettavissa lähinnä kolehtiperiaatteella tai siten että ostaja itse arvioi teoksen hinnan josta sitten erikseen kirjallisesti sovitaan. Toisin sanoen minulla on teoriassa käytössäni siis "maksa mitä haluat" -hinnoittelu teoksilleni jos sitäkään. Itse en tule teoksilleni hintoja näkyville minnekään asettamaan. Teoksilleni ei ole ollut kysyntää, joten rikastumaan en ole tällä sivustollani ainakaan päässyt. Jos joku kuitenkin on kiinnostunut jostain teoksestani niin yhteystiedot mainitsinkin jo tällä sivulla aiemmin. CC0 -lisenssi tarkoittaa itselleni sitä että pidän yhä itseäni teosteni tekijänä / haltijana (ne eivät ole muiden tekemiä tai omistamia teoksia) ja ilahdun jos minua ja töitäni kohdellaan asiallisesti maalaisjärjen ja omatunnon nimissä, mutta boikotoin tässä kaikkea mikä liittyy tiukkoihin tekijänoikeuksiin, raameihin ja mammonaan.


Vastuuvapauslauseke:

Mikanhuone -sivusto on tehty puhtaasti harrastusmielessä ja nimenomaisesti harrastamisen ilosta. Sivustolla ei ole muuta funktiota. Sivustoni ei ole tarkoitus olla millään tavalla loukkaava tai epäasiallinen. Sivuston tarkoitus on olla ilmainen kuvagalleria, blogi, elämäntyöni koko kirjon esittelymahdollisuus sekä korkeintaan tutkimus- ja apuvälineenä lukijalle. Sivusto ei esitä mitään siinä olevaa faktana, vaan edellyttää lukijan itse arvioimaan ja tutkimaan mikä on totta.

Tämä sivustoni sisältää kuvia joita olen taide- tai tukimusmielessä ottanut vuosien varrella sieltä sun täältä mistä inspiraationi on ohjannut ottamaan. Jätän sivustolla julkaisematta kuvan sellaisesta kuvauskohteesta jonka kuvaaminen ja kuvan julkaiseminen on erikseen näkyvästi kielletty tai kuvan poistoa erikseen perustellusti pyydetään minulta yhteyttä ottamalla. Olen tehnyt sivustoani sekä tutkimus- ja taideharrastuksiani silti aina enemmän rentouden lähtökohdista välttäen pykäläviidakkoa. Kaikki sivustolle kerätty materiaali on kuitenkin pyritty kuvaamaan ja julkaisemaan hyvän maun rajoissa ja hyvässä hengessä ilman tahallisia laittomuuksia tai tahallista vahinkoa kenellekään. En ole koskaan ainakaan tahallisesti kuvannut siis ihmisiä, julkaissut kuvia heistä tai muusta vastaavasta yksityisyydensuojan piirissä olevasta. Vältän varsinkin ihmisten kuvaamista viimeiseen asti. Suurimman osan Suomen rautatieasemista ja muista rautatierakennuksista sekä useimmat taide- ja luontokuvanikin tällä sivulla olen valokuvannut jo yli 20 vuotta sitten. Tämä tapahtui aikana kun suurin osa rautatieasemista oli vielä tyhjillään tai niiden käyttötarkoitus oli epäselvä. Rajaan kuvistani pois yksityiskodit ja niin edelleen jos se suinkin on mahdollista. Minulla ei ole ollut siis tarkoituksena tunkeilla pihoille eikä myöskään koputella yksityiskotien ovia, vaan ottaa kuva esimerkiksi rautatierakennuksesta siitä kohtaa mistä kuvan ottaminen on mahdollisimman mutkattomasti ja häiriöttömästi onnistunut. Olen näin ollen luottanut että minua pyydetään kyllä poistumaan paikalta ja jättämään kuva julkaisematta jos tilanne sen luonteinen on.

Sivustoni selaaja ymmärtää, että hän selaa sivustoani täysin omalla vastuulla eikä tämän sivuston ylläpitäjä (minä) vastaa mistään mikä sivustosta mahdollisesti aiheutuu, vaikka mitään tarkoituksellisia ansoja ei olekaan viritetty ja kaikki on tehty niin hyvin kuin on kyetty. Sivuston käyttäjä on vastuussa kaikista suorista ja epäsuorista toimista ja seurauksista mitä hänen sivustollani vierailuun tai teosteni käyttöön liittyy. Vastaan vain omasta roolistani sivuston ylläpitäjänä ja elämäntyöni julkaisijana, en vastaa siis muusta kuin minulle käytännössä kuuluvasta. Sivustolla saattaa esiintyä outoa huumoria, ironiaa, sarkasmia ja satiiria, suorempiakin kannanottoja, henkisiä pohdintoja, rehellisyyttä ja avoimuutta. Ne on syytä ottaa vain esim. mielenkiintoisina hypoteeseina ja ajatusvirtana, enkä ole tarkoittanut niitä muuksi. On selaajan oma asia miten hän reagoi tuotoksiini. Mikäli jokin asia sivustollani saa aikaan voimakasta ärtymystä ohjeenani on että poistut sivustolta heti ja mahdollisesti jätät sen kokonaan taaksesi, sillä sivustoni on tarkoitus olla niitä varten jotka teoksistani (tai arvoistani) suunnilleen pitävät, eikä siis vihanlietsojana. Sivusto on tehty rauhan ja yhteisymmärryksen hengessä.

Jos sivustollani joku havaitsee jotakin huomautettavaa tai väärää (mitä omasta mielestäni sivustollani ei pitäisi kaiken järjen mukaan olla) niin ole hyvä ja ota ensin yhteyttä esimerkiksi yllä olevaan mailiosoitteeseeni. Itse uskon että asiat voi ratkaista aina sovussa neuvottelemalla ja että yhteisymmärrykseen asioista kyllä päästään (ilman oikeustoimia tai muuta vastaavaa). Jos katsotaan että sivustoni ilmiselvästi sisältää jotakin vakavasti loukkaavaa niin mielelläni poistan tällaisen materiaalin sivustoltani.


Toivotan mukavia ja antoisia hetkiä sivustoni parissa!

Ystävällisin terveisin,

Mika Vähä-Lassila