Terve!

Tässä pieni esittelytekstini mikanhuoneen osalta jo edellä esiin tulleen infon lisäksi. Täytyy sivustolla kai itse taiteilijan esittelytekstikin olla.

Olen Mika Vähä-Lassila Kokkolasta ja synnyin samaisella paikkakunnalla vuonna 1983. Olen asunut myös Oulussa ja Hämeenlinnassa, mutta suurimman osan elämästäni kuitenkin täällä Pohjanmaan rannikolla. Viralliset ammattitutkintoni ovat laborantti ja kartoittaja. Olen käynyt vuoden Pohjoismaista Taidekoulua. Omistan elämäni nykyisin taiteelle ja tutkimustyölle.

Tutkimustyöni käsittää ensisijaisesti harrastusluonteisen tutkimukseni Suomen rautatieasemista. Käytännössä olen tehnyt tätä tutkimustyötäni yli 30 vuotta. Ammattimaisemmin olen tutkinut aihetta ainakin 25 vuotta vaikkakin tutkimus on yhä pelkkä harrastus eikä minulla ole siihen virallista koulutusta.

Muita harrastusluonteisia tutkimustöitä minulla on paitsi luonnontieteiden alueelta yleensä niin myös meteorologian eli sään ja myrskyjen, geologian, chilin ja muiden kasvien kasvatuksen kuin luontoretkeilynkin osalta. Tähän kuuluu tarkemmin ottaen muun muassa pilvi- ja salamabongaus, omien säätilastojen kerääminen, lintubongaus, hyönteisten ja kasvien valokuvaaminen, mineraalien tutkiminen ja valokuvaaminen, arvokkaiden ja historiallisten paikkojen sekä hyvien retkeily-ympäristöjen kartoittaminen. Lapsesta asti olen tutkinut ja bongannut lisäksi Suomen katuvaloja ja sähköpylväitä. Mikanhuone -sivustollani julkaisen enemmän ja vähemmän tuloksiani tällä saralla. Mihinkään tutkimustöihini en ole saanut avustuksia, apurahoja tai palkkaa, vaan ne ovat harrastuksia ja vapaaehtoistyötä.

Harrastan siis edellä mainittuja asioita ja niiden lisäksi teen esimerkiksi konemusiikkia. Pidän musiikinkuuntelun ja ruoanlaiton ohessa pyöräilystä, vaeltamisesta ja uimisesta. Pidän arkkitehtuurista ylipäätään ja arvostan kaikkia rakennuksia, eritoten rakennustyyliä jota näkee temppeleissä ja katedraaleissa. Elän elämääni luonnon ja kauneuden ihastelulle.

Olen myöskin harrastanut 3D-mallinnusta kymmenisen vuotta ja mallintanut hiljalleen
ja harrastusluonteisesti eri junasimulaattoreihin esimerkiksi suomalaisia rautatierakennuksia ja ratainfraa. Olen vuosien varrella tehnyt Trainz -junasimulaattoriin melko tarkan mallinnuksen Seinäjoki-Oulu rataosuudesta ajalta juuri ennen radan suuria muutostöitä muiden pelin käyttäjien iloksi.

Olen savuton ja päihteetön, enkä ole koskaan kokeillut mitään päihteitä. Elämänarvojani ovatkin muun muassa terveys, puhtaus, vastuullisuus, rehellisyys, avoimuus, hyvyys, luottamuksellisuus, ekologisuus, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, nöyryys ja tuomitsemattomuus. Pidän yleisesti ottaen ajatuksesta lempeä lujuus, jota pyrin noudattamaan ja esimerkillä elämään. Minulla on tapana pohdiskella syvällisiä. Psykologia ja filosofia ovatkin lähellä sydäntäni. Olen tutkiskellut paljon myös sielupsykologiaa.

Toivotan kaikille lukijoille mitä parhaimpia aikoja missä ja miten ikinä elelettekin!


Ystävällisin terveisin,

Mika Vähä-Lassila