Universeager (aka Intoversumi)
Universeager (kutsun sitä joskus suomennettuna Intoversumiksi) on konemusiikkiprojektini, jossa luon jotakin noisehtavan postrockin, postmetallin, postpunkin sekä teknon ja trancen kaltaista instrumentaalista vaihtoehtomusiikkia. Universeager on jatkoa edelliselle konemusiikkiprojektilleni, jonka alkuperäinen nimi oli \_  ja jota aloin lopussa kutsua Whatashockiksi, mutta jonka nimi tuli vielä vaihtumaan uudemmankin kerran.

Halusin uudistaa projektiani helpommin lähestyttävämmäksi ja muodostin sen ikään kuin uudelleen uusin ideoin, mutta se luo nahkansa vielä kolmannenkin kerran tuoreen nimenmuutoksen Universeageriksi myötä. Muutin nimeä muun muassa siksi että ideana projektillani ei ole niinkään sen nimi vaan syvin sisältö ja projektiani voikin kutsua oikeastaan millä nimellä haluaakaan tai olla kutsumatta, samoin kuin levyjäni ja biisejäni voi kutsua nimeltä tai ilman. Nimenmuutos tapahtui myöskin siksi että Whatashock nimenä oli jo varattu moneenkin paikkaan ja Universeager tuntui raikkaammalle.

Teen musiikkia toistaiseksi pääasiassa 'vahingossa' eli kun alan tekemään musiikkia en välttämättä mieti tai linjaa mitään erityistä kuin esimerkiksi että nyt teen postmetallia tai trancecorea, ja useimmiten en linjaa mitään. Varsinkin ilman linjauksia syntyy jostain syystä eniten kappaleita joissa kuulostaa olevan hämmästyttävänkin paljon vaikutteita, mutta tahalliset vaikutteet ovat siis hyvin harvassa musiikissani. Uskoisin vaikutteiden tulevan tiedostamattomina alitajunnastani ja pidän itse sitä mielenkiintoisena luovuuden ilmiönä. Vaikutteistani ja edellisisestä musiikkiprojektistani voi lukea tarkemmin täällä.

Tällä sivulla voi kuunnella (ja ladata) kaikki tekemäni musiikin tähän saakka. Musiikkini on tehty LMMS- ja Audacity -ohjelmilla ilman rahallista korvausta eikä musiikkiprojekteistani tulekaan kaupallisia. En aio toistaiseksi jakaa musiikkiani muualla kuin tällä kotisivullani. Musiikkini on tarkoitettu kuunneltavaksi (ja jaettavaksi omatunnon mukaan) lähinnä kotikäyttöön. Musiikillani on minun puolestani aina niin kutsuttu CC0-lisenssi. Voit kysyä kuitenkin luvan jos aiot varsinkin julkaista sitä jossain. Vaikka musiikillani on kyseisenoloinen lisenssi niin en toki myöskään kehoita sitä käytettävän väärällä tai epäsopivalla tavalla.

Kansitaide on käsialaani musiikin ohella ja kansitaiteeseeni halusin tuoda mandalan kaltaista taidetta joka olisi sekä musiikkiani kuvaavaa että jotakin siitä myös poikkeavaa. Ajatuksena on että siinä on pientä ristiriitaa musiikin ja taiteen välillä siten että kenties parantavaksi tai kauniiksi tarkoitettu mandalakuva lohduttaa jos musiikkini on liikaa korville. Nämä mandalat kertovat luonnossa esiintyvästä geometriasta, vanhoista linnoituksista sekä merenrannoista muun muassa.

Musiikissani ei toistaiseksi ole sanoituksia eikä laulua. Levyilläni on nimet mutta kappaleilla ei ole toistaiseksi nimiä, vaan numerojärjestys sekä levyn nimi; jokainen kappaleista edustaa levyn nimeä ja teemaa kokonaisuutena. Olen tehnyt ja julkaissut nämä ja edeltävän musiikkiprojektini levyt huvin vuoksi enkä ole tarkoittanut näitä otettavaksi liian vakavasti, vaikkakin varsinkin nykyisin jo panostan enemmän musiikkiini. Esillä olevat levyt kappaleineen ovat lähinnä tarkoitettu demoiksi, joista voin myöhemmin tehdä edistyneempiä versioita.

Olen julkaissut tähän mennessä kahdeksan levyä tällä projektilla: "nonpro", "vivalaviva", "nuances", "citadel", "quesusto", "waves" ja "radius" ja "shine", joista viimeksi mainittu on uusin. Julkaisen musiikkia pöytälaatikosta sitä mukaa kun sitä valmistuu, ja näiden levyjen julkaisuvuosi onkin kaikissa viimeisintä lukuunottamatta sama eli 2023. Vuoden 2024 alkupuolella julkaisin uusimman levyn nimellä "shine", joka oli viimeinen Whatashock -työnimellä tekemäni levy ja josta jatkan Universeager -nimellä eteenpäin.

Uuden aallon Universeager aloittaa Absolution -nimisellä levyllä. Absolution -levyllä aloitan kappaleiden nimeämisen erikseen, mutta musiikki pysyy edelleen instrumentaalisena. Tätä seuraava levy on projektin nimikkolevy Universeager. Tällä uusimmallakin levyllä olen jättänyt musiikkini vielä osittain rosoiseksi, säriseväksi ja rahisevaksi, jäljitellen demo-, live- ja vinyylisoundia. Lisäksi se on toki hienoinen kannanotto.

Aiempaa projektiani kenovivalavivaa voi samoin alkaa kutsumaan halutessaan nimellä Universeager, koska tulen tarvittaessa esittämään ne saman nimen alla. Kirjoitin aiemmin projektini nimen muotoon UniverseEager ja UniversEager ja käytän molempia, mutta Universeager vakiintui myöhemmin kirjoitusasuksi. Tällä sivulla kahdeksan ensimmäistä levyäni on julkaistu vielä nimellä UniverseEager, projekti on käytännössä kuitenkin siis sama.

Mitä Universeager tai Intoversumi tarkoittaa? Se on vertauskuva jossa on monta aspektia, mutta pääasiallisimpana seikkana se voi kuvata universumin intoa kohdella asukkejaan eli meitä niin kuin tahtoo, joten sen syvin merkitys onkin itselleni kohtalo tai luomisvoima, luovuus. Eräs aiempi tämän projektin työnimistä oli EläköönEläköön (ts. Vivalaviva), ja ehkä tämä sana voi kuvata mitä Universaegerilla haen takaa. Universeager eli Intoversumi voidaan kääntää paitsi univerumin innoksi, innoksi universumissa (Univers Eager) tai vaihtoehtoisesti Universe Ager tarkoittamaan vaikka ikääntyvää universumia tai universumin ikäännyttäjää, universumissa ikääntyvää. Toisin sanoen Universeager tarkoittaa lähinnä itseäni sekä luovana ihmisenä jonka tapa luoda on usein nopeahko, tiivis ja innokas, purskahteleva; tai se voi tarkoittaa minua yksinkertaisesti elävänä olentona jolla voi olla tietty elämänkaari.

Ihan ensimmäisenä ideana nimi Universeager ponnahti mieleen jokunen vuosi sitten tekemästäni samannimisestä runosta. Luonnollisesti sanat Universe ja Eager tarkoittavat myös trancemusiikin energeettisyyttä ja kohottavuutta, sen intentioita, ja tottakai sitä että aikomuksenani on ollut yhdistää vaihtoehtoisella tavalla trance/house sekä metalli- ja rockmusiikki ja muitakin generejä. Se lienee universumin ja näin ollen itseni intoa luoda, elää mahdollisimman vapaasti. Ehdottomasti ja kaikkein eniten Universeager tarkoittaa sitä musiikintekotapaa jolla musiikkini olen tehnyt, kuten aiemmin kuvailinkin.

Universeager

01 The Universe Eager
02 The Shelter On The Way
03 Foward-Coward
04 Jungle-Vibed
05 Nerves
06 An Absurd Race
07 The Tree Of Heart
08 The Terrorerror
09 IntoVersum
10 The Universe Ager

  Absolution

01 The Glorious One
02 Triggerous Field
03 Postmodern Therapy
04 Adapter
05 Secrecy
06 Multidimensional
07 The Pitch
08 Fountain and Spa
09 The Spectrum
10 Penalty The Punishment
11 Moonshine Dead End
12 Absolution

Shine

shine1
shine2
shine3
shine4
shine5
shine6
shine7
shine8
shine9
shine10
shine11
shine12
shine13
shine14
shine15
shine16
shine17
Radius

radius1
radius2
radius3
radius4
radius5
radius6
radius7
radius8
radius9
radius10
radius11
radius12


Waves

wave1
wave2
wave3
wave4
wave5
wave6
wave7
wave8
wave9
wave10
wave11
wave12


Quesusto

quesusto1
quesusto2
quesusto3
quesusto4
quesusto5
quesusto6
quesusto7
quesusto8
quesusto9
quesusto10


Citadel

citadel1
citadel2
citadel3
citadel4
citadel5
citadel6
citadel7
citadel8
citadel9
citadel10
citadel11
citadel12Nuances

nuance1

nuance2
nuance3
nuance4
nuance5
nuance6
nuance7
nuance8
nuance9
nuance10


Vivalaviva

vivalaviva1

vivalaviva2A
vivalaviva2B
vivalaviva2C
vivalaviva3A
vivalaviva3B
vivalaviva3C
vivalaviva4A
vivalaviva4B
vivalaviva5
vivalaviva6Nonpro

nonpro1A
nonpro1B
nonpro2
nonpro3A
nonpro3B
nonpro3C
nonpro3D
nonpro4
nonpro5
nonpro6
Universeager / Intoversumi / Mika Vähä-Lassila 2024