Whatashock

Whatashock on konemusiikkiprojektini, jossa luon jotakin noisehtavan postrockin, postmetallin, postpunkin sekä teknon ja trancen kaltaista instrumentaalista vaihtoehtomusiikkia. Whatashock on jatkoa edelliselle konemusiikkiprojektilleni, jonka alkuperäinen nimi oli \_  ja jota aloin lopussa kutsua Whatashockiksi. Halusin hiukan uudistaa projektiani helpommin lähestyttävämmäksi ja muodostin sen ikään kuin uudelleen uusin ideoin.

Teen musiikkia toistaiseksi pääasiassa 'vahingossa' eli kun alan tekemään musiikkia en välttämättä mieti tai linjaa mitään erityistä kuin esimerkiksi että nyt teen postmetallia tai trancecorea, ja useimmiten en linjaa mitään. Varsinkin ilman linjauksia syntyy jostain syystä eniten kappaleita joissa kuulostaa olevan hämmästyttävänkin paljon vaikutteita, mutta tahalliset vaikutteet ovat siis hyvin harvassa musiikissani. Uskoisin vaikutteiden tulevan tiedostamattomina alitajunnastani ja pidän itse sitä mielenkiintoisena luovuuden ilmiönä. Vaikutteistani ja edellisisestä musiikkiprojektistani voi lukea tarkemmin täällä.

Tällä sivulla voi kuunnella (ja ladata) kaikki tekemäni musiikin tähän saakka. Musiikkini on tehty LMMS- ja Audacity -ohjelmilla ilman rahallista korvausta eikä musiikkiprojekteistani tulekaan kaupallisia. Musiikkini on tarkoitettu kuunneltavaksi (ja jaettavaksi omatunnon mukaan) lähinnä kotikäyttöön. Musiikillani on minun puolestani aina niin kutsuttu CC0-lisenssi.

Kansitaide on käsialaani musiikin ohella ja kasitaiteeseeni halusin tuoda mandalan kaltaista taidetta joka olisi sekä musiikkiani kuvaavaa että jotakin siitä myös poikkeavaa. Ajatuksena on että siinä on pientä ristiriitaa musiikin ja taiteen välillä siten että kenties parantavaksi tai kauniiksi tarkoitettu mandalakuva lohduttaa jos musiikkini on liikaa korville. Nämä mandalat kertovat luonnossa esiintyvästä geometriasta, vanhoista linnoituksista sekä merenrannoista muun muassa.

Olen julkaissut tähän mennessä viisi levyä tällä projektilla: "nonpro", "vivalaviva", "nuances", "citadel" ja "quesusto", joista viimeksi mainittu on uusin. Julkaisen musiikkia pöytälaatikosta sitä mukaa kun sitä valmistuu, ja näiden levyjen julkaisuvuosi onkin kaikissa sama eli 2023. Uusin levy tulee olemaan nimeltään "waves", josta jo ensimmäisiä maistiaisia jaan myös alla:

Waves

wave1
wave2
wave3
wave4
wave5
wave6
wave7
wave8
wave9
wave10
wave11
wave12Quesusto

quesusto1
quesusto2
quesusto3
quesusto4
quesusto5
quesusto6
quesusto7
quesusto8
quesusto9
quesusto10


Citadel

citadel1
citadel2
citadel3
citadel4
citadel5
citadel6
citadel7
citadel8
citadel9
citadel10
citadel11
citadel12Nuances

nuance1

nuance2
nuance3
nuance4
nuance5
nuance6
nuance7
nuance8
nuance9
nuance10


Vivalaviva

vivalaviva1

vivalaviva2A
vivalaviva2B
vivalaviva2C
vivalaviva3A
vivalaviva3B
vivalaviva3C
vivalaviva4A
vivalaviva4B
vivalaviva5
vivalaviva6Nonpro

nonpro1A
nonpro1B
nonpro2
nonpro3A
nonpro3B
nonpro3C
nonpro3D
nonpro4
nonpro5
nonpro6
Whatashock / Dj Aikauhea / Mika Vähä-Lassila 2023